Početna Moj Zagreb Karijera 5 zahtjeva cestovnih prijevoznika- video

5 zahtjeva cestovnih prijevoznika- video

0

Predstavnici Koordinacije prijevozničkih udruga i komora predstavili su pet najvažnijih zahtjeva za podizanjem konkurentnosti hrvatskih cestovnih prijevoznika prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju.
[infopunkt 3855&video=03 nolink]
Na konferenciji za medije u Hrvatskoj obrtničkoj komori, predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Marijan Banelli iznio je odredbe s kojima u koordinaciji nisu zadovoljni i od Vlade zahtijevaju određene izmjene sažete u pet konkretnih zahtijeva.Strategiju prometnog razvoja do 2013. godine koordinacija mora donijeti zajedničkim snagama u dogovoru s Vladom.
[infopunkt 3855&video=04 nolink]
Prijevoznici će zahtijevati da se promijeni Zakon o prijevozu za koji treba donijeti i podzakonske akte kojima se regulira obavljanje linijskog prijevoza autoprijevoznika. Zdravko Šimek dodao je kako Zakonom o inspekciji cestovnog prometa treba inspekciji dodijeliti veće ovlasti.Koordinacija smatra kako je potrebno ukinuti 30 godina staru podjelu Hrvatske u sedam zona rizika osiguranja jer su na taj način prijevoznici nekonkurentni međusobno.Predsjednik ceha prijevoznika Vladimir Celiščak istaknuo je da treba nastaviti s davanjem potpora prijevoznicima za smanjenje utjecaja na okoliš.Konačno, potrebno je cestovnim prijevoznicima koji ispunjavaju uvjete dodijeliti status izvoznika. (www.infopunkt.tv)