Početna Izbor 4. Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe

4. Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe

949
0

4. Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka održat će se u subotu, 27. svibnja u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. Osamnaest vokalnih ansambala, klapa i zborova natjecat će se pred publikom i stručnim povjerenstvom u sastavu Joško Ćaleta, Tomislav Habulin i Marko Rogošić, a najbolji od njih nastupit će na gala koncertu Zlatni zborovi u siječnju iduće godine.

Prvi koncert Natjecanja održat će se u 14:30h, kada nastupaju Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors, Vokalni ansambl Vatroslav Lisinski – Canticum i Gradski zbor Vila Velebita iz Gospića te Klapa Krijanca.

Posebnost ovogodišnjeg Natjecanja jest velik odaziv pjevačkih skupina iz Slavonije koji svjedoči o živoj sceni tradicijskog pjevanja u tom dijelu Hrvatske. Skupine su prethodno dokazale svoju izvrsnost na manifestaciji Brodsko Kolo, a sada su spremne za natjecateljske izazove na nacionalnoj razini i u široj konkurenciji.
Na drugom koncertu, u 16h, natječe se 14 malih vokalnih ansambala iz Zagreba, Odre, Križevaca, Strizivojne, Starog Topolja, Đakova, Bošnjaka, Ivanovca (Antunovca), Beravaca, Starih Perkovaca i Babine Grede.

Koncert Zbora Gimpl iz Ravne Gore održat će se u 19:30h, nakon čega slijedi proglašenje rezultata Natjecanja u 20h. Društvo Goranin, na čelu s Mješovitim pjevačkim zborom, provodi akciju Za heligonku, skupljajući na koncertima dobrovoljne prioge za kupnju tradicijskog instrumenta heligonke. U sklopu Susreta zagrebačkih glazbenih amatera u ovu akciju uključio se i Zagrebački glazbeni podij, a praksu će, uz pomoć zbora Gimpl, nastaviti i na Natjecanju posvećenom hrvatskoj tradicijskoj vokalnoj glazbi.
Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na blagajni Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Više informacija o programu pronađite ovdje i ovdje.