Početna ZG vodič Događaji 21. humanitarni Božićni sajam počinje 7. prosinca

21. humanitarni Božićni sajam počinje 7. prosinca

758
0

božićni sajamZamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, u društvu suradnika,  primila je danas u Gradskoj upravi predstavnice Međunarodnog kluba žena Zagreb koje je predvodila predsjednica Heather McCrimmon. 

Gošće su zamjenicu Švaljek izvijestile o pripremama za humanitarni 21. Božićni sajam kojeg Klub tradicionalno organizira od 1993. i koji je postao kulturno – turistički događaj Zagreba.

Kako se čulo, Sajam se otvara 7. prosinca, u 11,00 sati u paviljonu 7 na Zagrebačkom velesajmu. Sudionici su veleposlanstva akreditirana u RH, a posjetitelji će moći kupiti međunarodnu hranu, poklone, igračke, knjige, ručne radove i proizvode iz cijelog svijeta. Uz prodajni sajam organiziraju se i kulturno umjetnička događanja sa bogatim programom, a kao posebni gosti najavljene su međunarodne plesne trupe u originalnim nošnjama. Osim njih, na nekolicini štandova predstavit će se i hrvatski proizvođači koji će prodavati izvorne suvenire Zagreba i okolice.
Pohvalivši rad Kluba i njegove ciljeve, zamjenica gradonačelnika istaknula je kako ovakvi humanitarni projekti uvijek imaju gradsku podršku.

Ovogodišnji prihod Sajma donirat će se Kliničkoj bolnici Sveti Duh, odjelu neonatologije pri Klinici za ginekologiju i porodništvo.