Početna Moj Zagreb Novosti 17. simpozij osoba s invaliditetom

17. simpozij osoba s invaliditetom [Video]

Ministar rada Mirando Mrsić najavio je novi Zakon o rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, na 17. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem.

Zajednica osoba s invaliditetom Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim savezom slijepih, te Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, organizirala je 17. simpozij na temu ‘Održivi razvoj udruga osoba s invaliditetom na pragu ulaska u Europsku uniju’.

”Moja zadaća ovdje je raspraviti s udrugama problem prostorne rehabilitacije osoba s invaliditetom, koji nas muči već niz godina” rekao je ministar Mrsić, dodavši kako neće predstavljati novi Zakon jer je on u izradi, a može ga se očekivati tokom iduće godine.

”Ono što nam je cilj je da u zakonu bude normirana obveza poslodavaca da na određeni broj zaposlenih zaposli barem jednu invalidnu osobu, rekao je ministar.


Simpoziju je prisustvovao i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, ujedno i kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba, koji je naglasio kako Zagreb mora postati grad jednakih šansi za sve.

www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here