Početna Događanja “Zvjezdice” traže nove pjevače

  “Zvjezdice” traže nove pjevače

  1117
  0

  Jedan od naših najuspješnijih zborova, Djevojački zbor „Zvjezdice“ prošlu je 30. jubilarnu  koncertnu sezonu obilježio mnogim nastupima, sudjelovanjem u mnogim velikim glazbenim projektima, kao i velikim svečanim koncertom u rujnu u Hrvatskom narodnom kazalištu na kojem su  nastupile sve generacije sadašnjih i bivših „Zvjezdica“ uz pratnju  Zagrebačke Filharmonije i Tamburaškog orkestra HRT-a, pod ravnanjem njihovog  osnivača i dirigenta mo. Zdravka Šljivca.

  Kruna proslave 30. Obljetnice svakako je bila 4.  turneja po Sjedinjenim američkim državama u prosincu prošle godine. Održano je mnogo koncerata i nastupa  (Washington,Ojai, Palm Springs),a posebno se ističe koncert u glasovitom Kennedy Centru u Washingtonu u organizaciji Hrvatskog veleposlanstva gdje su Zvjezdice sa velikim uspjehom predstavile hrvatsku kulturu i umjetnost.

  10402058_500450436785080_5822647860862063712_n

  Osim uspješnih koncerata i prekrasnih glazbenih prijateljstava sa američkim vršnjacima „Zvjezdice“ su uživale u šetnjama čarobnog,  filmskog  Palm Springsa i plažama Sante Monice,  nestvarnom Hollywoodu i Beverly Hillsu, a neizostavno je bilo i fotografiranje ispred Bijele kuće i slavnog Capitol Hilla.

  No, nisu mirovale ni „Male Zvjezdice“-Dječji operni zbor  koji su se  u isto vrijeme  marljivo pripremale za izvedbe opere La Boheme u Hrvatskom narodnom kazalištu. I Iza njih je puno nastupa u velikim glazbenim projektima , a  posebno ih vesele  nastupi u mnogobrojnim opernim produkcijama Hrvatskog narodnog kazališta ( Tosca, Postolar od Delfta, Ivica i Marica, La Boheme……)

  Ukoliko i Vi želite postati dio njihove male „zvjezdane“ bajke dođite na audiciju za Dječji operni zbor- „Male Zvjezdice“.

  Audicija za sve  djevojčice i dječake od 2-4. razreda osnovne škole  održati će se : ut, 28.1-18.30.h, sub-30.1-10 h i utorak , 2.2- 18.30 u prostorijama Glazbenog centra mladih (Kukuljevićeva 32-iznad Britanskog trga). Dodatne informacije : [email protected], www.zvjezdice.hr