Početna Događanja 100% hrvatski dizajn – domaći dizajneri okupljeni u centru Zagreba – Elle...

  100% hrvatski dizajn – domaći dizajneri okupljeni u centru Zagreba – Elle Boutique

  143
  0

  Najbolji domaći dizajneri okupit će se u srcu metropole, točnije u Muzeju za umjetnost i obrt i predstaviti svoju bogatu ponudu pod okriljem domaćeg modnog časopisa Elle. U subotu, 16. studenoga, Elle Boutique dovodi najpoznatija i najuglednija imena domaće modne scene čije će komade posjetitelji na licu mjesta moći isprobati i nabaviti, i to po promotivnim cijenama, od 10 do 19 sati. Ulaz u MUO na Elle Boutique se ne naplaćuje.

  Već treći put zaredom, ali prvi put u jesenskom ruhu i u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO), ELLE predstavlja modnu manifestaciju Elle Boutique i dovodi najpoznatija imena domaće modne scene u jedan od najljepših muzejskih prostora u Zagrebu. Na tragu strategije djelovanja u smjeru podrške ‘narodnog obrta’ od prvih dana djelovanja MUO-a, ova će muzejska institucija partnerski podržati događanje Elle Boutique s ciljem promocije i prezentacije domaćeg dizajna i mode, tim više što su brojni hrvatski dizajneri ujedno i nositelji domaćeg obrta.

  Tako će MUO na jedan dan postati modna meka i chic okruženje, te uz žamor ljubitelja mode, savršena kulisa za šoping pomno odabranih dizajnerskih komada, ali i druženje sa svjetski priznatim domaćim dizajnerima. Najpopularniji domaći dizajneri prezentirat će svoje komade svim zainteresiranima te na jedan dan najbolje od hrvatske mode dovesti u centar Zagreba. Među njima su doajeni hrvatske modne scene – Branka Donassy i Ksenija Vrbanić, ali i Boudoir, Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, A’marie, Brand Sopar Collection, My Mon Mon sweet&petite, Price on Request, Link by Ogi Antunac, Hero4Heroes, Tara Fashion te Little Wonder. Uživat ćemo i u kreacijama Marije Kulušić te upečatljivim kolekcijama Hippy Garden i The All, kao i u kreacijama miljenika zagrebačke publike, brenda Klisab. Uz divnu odjeću hrvatskih dizajnera, ELLE Boutique donosi i modne acessoirese brendova ZETS Jewellery i Mammii Jewellery.

  S obzirom na prepoznatljivost hrvatskog dizajna, Elle Boutique će dodatno obogatiti turističku ponudu metropole i pružiti Zagrepčanima, ali i brojnim inozemnim turistima jedno posebno iskustvo – priliku da pobliže upoznaju Hrvatsku kroz vrhunsku modu i dizajn poznatih domaćih stručnjaka, ali i da se druže s omiljenim dizajnerima.

  Kao zagovornik održivog i društveno osviještenog pristupa modi i dizajnu, Elle Boutique organizira i dvije panel rasprave u Muzeju za umjetnost i obrt:

  Fast Fashion // Slow Fashion: etika i estetika; 13.00 h

  Uslijed ekstremnog ubrzanja proizvodnje i konzumacije mode te razvoja fenomena spore mode kao protuteži i čak izrazu bunta prema širenju fast fashion principa, otvaramo temu fast fashion vs. slow fashion s nekima od najznačajnijih modnih stručnjakinja i stručnjaka iz različitih rakursa. Pored etike, postoji li i estetika fast vs. slow fashion? Kakvi principi dominiraju na domaćoj modnoj sceni te koja je njihova pozadina? Koji trendovi dominiraju danas u svijetu i kakva je moguća tendencija za modnu budućnost? Što je najzahvalniji, a što najzahtjevniji aspekt rada u skladu sa slow fashion principima?

  Moderira: Ana Fazekaš, Elle

  Sudjeluju: modni dizajner Marija Kulušić; dizajner nakita Maja Miletić (Mammii Jewellery); Saša Joka i Nada Mirković, Elle

  The Good Fight in Fashion: angažirana moda; 17.00 h

  Moda reflektira različite društvene tendencije i perturbacije, ali ponekad nosi i borbenu gestu te stoji na prvim linijama društvenih tektonskih pomaka. S nekolicinom fashion znalaca razgovaramo o različitim dimenzijama društvenog angažmana unutar mode, od strukture samoga poslovanja modnih brendova, prisutnosti i vidljivosti dizajnerica, preko promicanja održivosti i veganske mode, uključivanju predstavnika i predstavnica marginaliziranih skupina u modeling, do demokratični(ji)h principa unutar Tjedana mode, zagovaranja unutar određene društvene problematike te feminističkih parola koje šeću modnim pistama, na koje se načine u mainstream uključuju zeleni principi i održivost u modi…

  Moderira: Ana Fazekaš, Elle

  Sudjeluju: modni dizajner Gala Vrbanić (Price On Request; dizajner nakita Dina Šavorić (My Mon Mon); Tina Lončar & Maja Karnik, Elle; akademska slikarica Paulina Jazvić

  Pridružite nam se 16. studenoga na cjelodnevnom druženju i otkrijte što je in ove sezone, a kući odnesite probrane, trendi komade s potpisom domaćih dizajnera. Vrata otvaramo u 10 ujutro i družimo se do 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Ulaz na Elle Boutique u Muzeju za umjetnost i obrt se ne naplaćuje i otvoren je za širu javnost.