Početna Moj Zagreb ZG Holding ZET: Vrijednosna karta u prodaji od 3. svibnja

ZET: Vrijednosna karta u prodaji od 3. svibnja

721
0

Autor:
ZET
/Online-Zagreb.hr

vrijednosna kartaU sklopu modernizacije sustava naplate prijevoza ZET uvodi novi oblik plaćanja, vrijednosnu kartu, Prodavat će se od ponedjeljka, 3. svibnja na uobičajenim ZET-ovim prodajnim mjestima i kioscima ugovornih partnera.

Vrijednosna karta je  elektronička kartica  uz prijevoz biti povoljniji, a samo korištenje praktičnije. Cijena prijevoza plaćena vrijednosnom kartom je 7,50 kuna po osobi i zoni za 90 minuta u I. zoni, odnosno 30 minuta u svakoj sljedećoj zoni. Smjer kretanja više nije bitan.

Za kupnju vrijednosne karte kod ugovornih partnera trebat ćemo izdvojiti 50 kuna, od čega je 20 kuna trošak izrade, a 30 kuna ostaje na računu za plaćanje prijevoza. Kod kupnje vrijednosne karte na ZET-ovim prodajnim mjestima moći će se nabaviti i za manje jer će se sama kartica prodavati po cijeni od 20 kuna, a putnici će sami određivati s kojim je iznosom žele napuniti. Dopunjavanja vrijednosne karte bit će isključivo na ZET-ovim prodajnim mjestima. Maksimalan iznos koji će se moći staviti je 1000 kuna.

Način korištenja vrijednosne karte

Oni koji su se već susretali u drugim državama sa sličnim karticama znanju da je njihovo korištenje jednostavno. Na ulazu u tramvaj ili autobus putnik registrira svoj ulazak prislanjanjem kartice na uređaj za registraciju i iznos na računu bit će u I. zoni umanjen za 7,50 kuna.

Za plaćanje prijevoza za više osoba i zona, prije prislanjanja kartice putnik treba odabrati zone, a zatim i broj putnika za koje plaća prijevoz. Tek nakon toga prislanja karticu uz uređaj.

Isti je postupak i kod kupnje dnevne karte. Na zaslonu uređaja potrebno je najprije odabrati ikonu s natpisom – “dnevna karta”, zatim broj putnika te prisloniti karticu. Nakon provedene transakcije na zaslonu uređaja pojavljuje se natpis

“eKARTA USPJEŠNO KUPLJENA”.

Prilikom kupnje kartice dobiva se i uputu za uporabu, a pojedinosti o tome dostupne su i OVDJE.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here