Početna 1NA1 Zagreb će na dva sata postati grad smijeha

Zagreb će na dva sata postati grad smijeha

564
0

Međimurec u Zagrebu, Vlatko Štampar poznati je komičar koji nastupima u Zagrebu kao i cijeloj regiji već 10 godina nasmijava brojne gledatelje – za one rijetke koji te još nisu imali prilike čuti predstavi se u par rečenica…

Pozdrav ljudi! Zovem se Vlatko. Ne volim ljude koji kasne, lažu i mahune. Volim čokoladno mlijeko i nasmijavati ljude. Arhitekt sam – ali samo na papiru.

Rasprodani  nastupi u Zagrebu zadnje dvije godine dobar su pokazatelj koliko si omiljen u Zagrebu. Koja je tajna tvog uspjeha?

Jednostavno činjenica da sam prokleto zgodan. I markantan. I lijep istovremeno. :) Tajna uspjeha je da ne želim biti uspješan. Ne želim biti slavan. Samo želim nasmijati ljude. Kad si na pozornici si potpuno ogoljen. Publika analizira svaku sitnicu, kako pričaš, kako se krećeš, što si obukao, ton glasa, bahatost, umišljenost, snobizan. Sve se to vidi. Kao i u svakom poslu – mislim da ne možeš fulati ako si iskren.

Koje su najčešće teme tvojih nastupa? Kako bi opisao svoj stil?

Stil? Pa teško mi je opisati svoj stil. Mislim da to najbolje može napraviti netko tko me gledao više puta. Znači mama. :) Volim raznoliku tematiku i u arsenalu fora ima svega. Muško-ženski odnosi, veze, ljubav, životinje, religija… svega pomalo. Jedino što apsolutno izbjegavam je politika. Moj posao i misija je da zabavim ljude. Da na 2 sata zaborave na svoje probleme. Zato sam odlučio da 2 sata nema politike i razmišljanja kako kradu i kako su loše osobe i kako se stvari polako ali sigurno raspadaju. Imaju vremena kao i ja ostalih 22 sata razmišljati o tome.

Najavio si nastup karijere – Lisinski 22.9. je datum koji smo već zaokružili na kalendaru – kako ne bi ostali bez karata reci nam gdje ih možemo kupiti?

Karte su već u prodaji  i 1/4 je već rasprodana. Ako čitaš ovo i već si kupio kartu -hvala ti. :) Ostali – možete ih kupiti ovdje.

Kako to da si odabrao baš Zagreb za nastup svoje karijere? Veže te neka posebna ljubav za Zagreb? Studentsko vrijeme? Djevojka?

Karijeru sam izgradio prvenstveno u Zagrebu. Došao sam ovdje studirati i ostao. 13 godina sam u Zagrebu i da – volim ga. Tu sam upoznao curu, studirao, kupao se u fontani za okladu… Grad postane tvoj kad svaka druga ulica u tebi pobudi neko sjećanje. Nakon 13 godina već polako se to događa i meni u Zagrebu.

Koja mjesta najčešće posjećuješ u Zagrebu – za izlazak, za kavu, za dobru hranu?

Imam par omiljenih kafića u koje volim sjesti i pisati materijal. Rijetko izlazim jer većina mojih izlazaka su nastupi pa tako slobodne večeri volim iskoristiti s curom. Šetanje gradom i isprobavanje novih restorana, fast food-ova… Jedan od dražih birceva mi je Lenba u Vlaškoj. Mali kafić sa puno šarma.

Imaš neku dobru foru o Zagrepčanima i Zagrepčankama?

Kako bi zvučao Cezar da je bi purger? Zar i ti sine burke.

Arhitekt si po struci, koje su ti najdraže građevine u Zagrebu?

Sve one koje nemaju MAMIĆU CIGANE na fasadi i one zbog kojih nisam padao ispite. Malo ih je. :)

 Poznato je i da ti je crtanje hobi, ima li u njima motiva Zagreba ili su možda baš neki zagrebački doživljaji bili inspiracija za neki rad

Imam par radova sa motivom Zagreba. Neke sam odabrao jer mi se jednostavno sviđala arhitektura, kompozicija, vizura. Neke slike koje sam radio imaju malo veću težinu. To su lokacije koje su mi bitne i na kojima mi se nešto značajno dogodilo. Te radove i ne prodajem nego mi vise doma. :)

I za kraj – 22. rujna Zagreb će na dva sata postati grad smijeha – što publika može očekivati?

U 9.mjesecu je meni jako bitan nastup. 10 godina je prošlo od prvog nastupa u Zagrebu i nekako mi se čini da trebam to ovjekovječiti. Publiku čeka 2 sata najboljih, probranih, žestokih, necenzuriranih fora. Najbolje od mene. Jednostavno rečeno- čeka ih 2 sata smijanja.