Početna Događanja Zadnji tjedan opusa Woodyja Allena donosi njegove najrecentnije naslove

Zadnji tjedan opusa Woodyja Allena donosi njegove najrecentnije naslove

375
0

Nakon što će u utorak, 23. siječnja biti prikazana repriza jednog od najuspješnijih filmova Woodyja Allena, “Zločini i prekršaji” (1989.), ostatak tjedna donosi njegove novije naslove. Tako ćemo u srijedu i četvrtak gledati dvije recentnije romantične komedije nastale tijekom Allenove europske faze. “Ponoć u Parizu” (2011.), nostalgična posveta Parizu 1920-ih s Owenom Wilsonom, Rachel McAdams i Marion Cotillard na rasporedu je u srijedu 24. siječnja, a “Rimu s ljubavlju” (2012.) s Penelope Cruz, Robertom Benignijem, Gretom Gerwig i Jesseom Eisenbergom prikazuje se u četvrtak, 25. siječnja.

Najnovije Allenovo ostvarenje “Vrtuljak života”, redateljeva posveta vlastitome djetinjstvu, prikazuje se u dva termina, u subotu, 27. siječnja i u utorak, 30. siječnja. Priča je to o četiri lika čiji se životi isprepliću usred šušura i vreve zabavnog parka Coney Island tijekom 1950-ih: Ginny (Kate Winslet), melankolična, emocionalno nestabilna bivša glumica koja sada radi kao konobarica; Humpty (Jim Belushi) njen grubi muž i upravitelj ringišpila; Mickey (Justin Timberlake), zgodan mladi spasitelj koji sanja da postane dramski pisac; i Karolina (Juno Temple), Humptyjeva odsutna kći.

Uz filmski program s fokusom na Woodyja Allena, ovaj tjedan bit će i u znaku FonoKinoteke. Novo izdanje FonoKinoteke, glazbenog programa koji jednom mjesečno u prostorima kina Kinoteka ugošćuje zanimljive glazbenike, izvođače i autore te njihove projekte posvećene zvuku i glazbi održat će se u petak, 26. siječnja, a nastupit će zagrebački bend Drvored.

Subotnja matineja još je ovaj tjedan rezervirana za popularnog “Ferdinanda” (2017.).

Svi filmovi iz redovnog programa prikazuju se od 20 sati, osim matineja koje su na rasporedu u 11 sati. Koncert u sklopu FonoKinoteke počinje u 20 sati. Cijena ulaznice za filmske projekcije iznosi 15 kuna, a ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije i koncerta ili online na www.ulaznice.hr.

Ulaznice za koncert u sklopu FonoKinoteke moguće je kupiti online na www.ulaznice.hr ili na blagajni kina po pretprodajnoj cijeni od 35 kn. Na dan koncerta cijena ulaznica iznosit će 45 kn.