Početna Događanja Više smijeha manje suza

Više smijeha manje suza

275
0

Svatko od nas teži tome da bude što bolji roditelj svom djetetu. Svako dijete je individua i svaki odnos između roditelja i djeteta je različit pa vrlo često nema smisla slijepo se držati nekih univerzalnih savjeta. Ipak, postoje neka “pravila” kojih bi se svaki roditelj kojem je stalo do dobrog odnosa s djetetom trebao pridržavati…

Svaki roditelj zna da djeci u nekim stvarima treba postaviti granice. Od slatkiša do vremena za igru, odnosno učenje. Nije lako odrediti sredinu i pronaći savršenu ravnotežu u kojoj će dijete zadovoljiti svoje potrebe za igrom, kreativnost i zabavu, a istovremeno će dio vremena ispuniti korisnim znanjima.

Što ako?

Dijete stalno krši granice koje ste postavili, ignorira vaše zabrane, vrišti svaki put kada mu oduzmete mobitel ili ugasite televizor. Uz poticanje strpljivosti, male pobjede i dječji jezik to se sve može vrlo brzo i lako riješiti.

Ovim putem pozivamo roditelje djece od 1 do 6 godina da dođu na besplatnu radionicu  Odgoj s više smijeha i manje suza koja će se održati u nedjelju 18.3. od 10 sati u Centru edukacije Butković, Mladice 20 u Zagrebu. Saznajte ono najvažnije o sljedećim temama:

  • greške u odgoju i kako ih ispraviti
  • ispadi bijesa i kako ih smiriti
  • kako spriječiti opasno ponašanje
  • kada i kako reći NE
  • kako postaviti adekvatne granice u odgoju
  • kako privoljeti dijete na suradnju
  • dječji jezik i primjena
  • kako potaknuti primjereno ponašanje

Broj mjesta je ograničen stoga je potrebno svoj dolazak najaviti na:

Email: [email protected]

Tel: 0989008634

Zaklada Adris je udruzi Najsretnija beba Hrvatska dodijelila sredstva za projekt Stop obiteljskom nasilju nad djecom. Kroz projekt udruga pomaže roditeljima u rješavanju problema u odgoju, te im olakšava balansiranje između brojnih obaveza i obitelji. Pod vodstvom certificirane The Happiest Baby edukatorice, Ive Brčić, polaznici na radionicama, Odgoj s više smijeha i manje suza, saznaju kako pomoću tehnika renomiranog pedijatra i stručnjaka za dječji razvoj, dr. Harvey Karpa, pravilno komunicirati s malom djecom, te na koji način potaknuti djecu na suradnju.

O Ivi Brčić, mag.soc/phil., The Happiest Baby edukatorici

Kroz svoj rad provodi prevenciju sindroma tresenog djeteta i međuvršnjačkog nasilja, te se bavi istraživanjem utjecaja medija na djecu i mlade. Kao stručna suradnica piše za portale roditelji.hr, klokanica.24sata.hr, medijska pismenost.hr, te časopis Mama&Beba. U suradnji s nastavnim zavodom Andrija Štampar i Simbex Hrvatska pokrenula je projekte besplatne edukacije roditelja. Surađuje s vrtićima, školama, te fakultetima.