Početna Moj Zagreb Kvartovi Upravna škola na novoj adresi

Upravna škola na novoj adresi

744
0

Foto: zagreb.hrNovouređene prostore, na novoj adresi, jutros je posjetio i gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon dugogodišnjih teškoća u vezi s neadekvatnim prostorom u Varšavskoj ulici, Upravna škola (bivša Upravna i birotehnička škola) preselila se na Črnomerec, Prilaz baruna Filipovića, u zgradu koju će dijeliti sa Školom za modu i dizajn.

Objekt u Prilazu Baruna Filipovića bio je prazan zbog sve manjeg interesa mladih za upis u Školu za modu i dizajn, a Upravna i birotehnička škola je bila podstanar u objektu u Varšavskoj kojemu grad nije vlasnik. Riječ je o investiciji od 8.200.000 kuna u sklopu koje je uređen i opremljen prostor u korištenju Škole za modu i dizajn, te adaptiran i opremljen prostor za potrebe Upravne škole.

Novouređene prostore, zajedno sa suradnicima, jutros je obišao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je tom prilikom izjavio: ”Nakon 60 godina ova zgrada je napokon renovirana, a Upravna škola je dobila odlične organizacijske i tehničke uvjete za rad”.

Ravnateljica Upravne škole Suzana Hitrec je istaknula da je škola uvijek imala veliki broj zainteresiranih polaznika, ali zbog skučenog prostora nisu mogli udovoljiti svima. Dodala je: ”Konačno smo na svojoj lokaciji. Nakon 16 godina, ovo će biti velika prekretnica u razvoju škole”.

Preseljenjem Upravne i birotehničke škole iz Varšavske stekli su se uvjeti za provedbu Odluke Vlade Republike Hrvatske o povratu zgrade Družbi sestara milosrdnica.

www.zagreb.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here