Početna Događanja Top 10 zagrebačkih događanja u travnju

Top 10 zagrebačkih događanja u travnju

1198
0

Ovogodišnji travanj počinje Pasionskom baštinom koja se održava svake godine prije Uskrsa, a nastavlja se rođendanom kina Europa, koncertom Parov Stelara, sajmom domaćih proizvoda, filmskim festivalom, knjižnom noći, kultnim Muzičkim biennaleom, početkom Zagrebačkog vremeplova, Festivalom znanosti i Festivalom sv. Marka

  1. Dočekajte Uskrs uz Pasionsku baštinu

Od 1991. godine par tjedana prije Uskrsa, u Zagrebu je moguće prisustvovati besplatnim programima (pretežno koncertima i  izložbama) koji su nadahnuti „mukom kao nepresušnim nadahnućem kulture“. Tako i ove godine svi Zagrepčani i gosti našeg grada mogu poslušati liturgijske koncerte u crkvama diljem grada. Preporuka: Stabat Mater u nedjelju 02.04. u crkvi Sv. Katarine na Katarininom trgu bb u izvedbi Hrvatskog baroknog ansambla i Korizmeni koncert u utorak 11.04. u crkvi sv. Petra u Vlaškoj 93 kojeg izvodi Zbor HRT-a uz dirigenta Boruta Smrekara.

Kada: 01.04.sub. – 12.04.sri.

Gdje: razne lokacije

Ulaznice: besplatno

Više informacija pronađite na www.pasionska-bastina.hr

  1. Plešite uz ritmove Parov Stelara

Koncertni spektakl Parov Stelar Band nastupiti će ponovo u Zagrebu u sklopu svoje nove turneje u Domu sportova! Za one koji nisu upoznati s njegovim opusom potrebno je reći da je Parov Stelar vrlo popularan austrijski glazbenik i DJ čiji poseban glazbeni stil zvan elektro-swing (kao što sama riječ govori mješavina elektronike i klasičnog jazz-swinga) osvaja svjetske plesne pozornice. Zajedno sa svojim bandom odsvirao je preko 600 koncerata diljem svijeta i uz svoje hit singlove Catgroove i Booty Swing predstavlja pravo osvježenje na sceni. Preporuka mjeseca, definitivno!

Kada: 07.04.pet. 20:00h

Gdje: Dom sportova, Trg Krešimira Ćosića 11

Ulaznice: 280kn

Više informacija pronađite na facebooku

  1. Proslavite 92. rođendan kina Europa uz Tanhofera

U sklopu programa Kinolektira u Europi, a u čast 92. rođendana kina, nakon više od 60 godina na velikom platnu će biti prikazan legendarni film Nikole Tanhofera H-8! Jedan od najznačajnijih domaćih modernističkih filmova, kultni H-8 koji je uvijek u samom vrhu pri svim izborima najboljeg hrvatskog filma svih vremena, snažna je i napeta drama u kojoj se isprepliću sudbine putnika autobusa i kamiona koji će se sudariti na autoputu (prema istinitoj priči). Odlična old school glumačka postava i brojne osvojene nagrade potvrđuju veličinu filma. Projekcija je besplatna, što prije po karte!

Kada: 07.04.pet. 20:30h

Gdje: Kino Europa, Varšavska 3

Ulaznice: besplatno

Više informacija pronađite na www.kinoeuropa.hr

  1. Probajte i kupite domaće tradicijske proizvode na Proizvodima hrvatskog sela

Izložbena, degustacijska i prodajna manifestacija Proizvodi hrvatskog sela već se po 16. put održava u Zagrebu. Hrvatski tradicijski proizvodi malih i srednjih proizvođača poput kulena, slanine, maslinovog ulja, meda, vina i rakija promoviraju se i prodaju za vrijeme tri dana trajanja sajma. Sa više od 300 izlagača iz svih krajeva Hrvatske i predviđenih dvadesetak tisuća posjetitelja , sajam u Boćarskom je najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Sjajna prilika za direktno upoznavanje proizvođača i povoljnu nabavku zdravih i autohtonih proizvoda do kojih je inače teže doći!

Kada: 07.04.pet. – 09.04.ned.  09:00h-20:00h

Gdje: Boćarski dom, Prisavlje 2

Ulaznice: besplatno

Više informacija pronađite na www.phs.hr

  1. Pogledajte filmove na Festivalu tolerancije

Od prvog izdanja 2007., Festival tolerancije – Festival židovskog filma Zagreb unikatni je filmski festival koji kroz sadržajan program uključuje filmske projekcije, izložbe, edukacije, diskusije i glazbene evente sa zadatkom širenja sjećanja na Holokaust. Glavna okosnica ovogodišnjeg festivala biti će nasljeđe fašizma, pitanje izbjeglica, problem netolerancije i suradnje zajednice u borbi protiv diskriminacije. Svi programi su besplatni i nadam se da mi vjerujte na riječ da se, među filmskim programom pogotovo, mogu vidjeti odlična ostvarenja.

ElizabetaPenićBrankoLustigNatašaPopović(2)

Kada: 08.04.sub. – 14.04.pet.

Gdje: Kino Europa, Varšavska 3 i Kino Tuškanac, Tuškanac 1

Ulaznice: besplatno

Više informacija pronađite na www.festivaloftolerance.com

  1. Uronite u Noć knjige 2017.

Šestu godinu zaredom Noć knjige daje poticaj kulturi i navici čitanja, potiče dijalog o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja u našem društvu. Tako će se tijekom petka 21.04. u knjižarama, knjižnicama, antikvarijatima, kulturnim institucijama i prostorima svih zainteresiranih partnera organizirati predstavljanja knjiga, javna čitanja, upoznavanje autora, radionice i ostale aktivnosti. Ove godine manifestacija se produžuje na cijeli vikend kako bi se obuhvatio i Svjetski dan knjige i Dan hrvatske knjige. Bogat program za sve ljubitelje pisane riječi!

Kada: 21.04.pet.

Gdje: razne lokacije

Ulaznice: besplatno

Više informacija pronađite na www.nocknjige.hr

  1. Provjerite što je novo na Muzičkom biennalu Zagreb

Svake druge godine u travnju od davne 1961. godine u Zagrebu se održava Međunarodni festival suvremene glazbe koji našu metropolu pretvara na tjedan dana u centar kulture i glazbe Europe. Festival je posvećen suvremenoj glazbi koja uključuje i suvremene „klasike“ kao i tendencije nove generacije skladatelja.  Program koji obuhvaća projekte od simfonijskih orkestara i komornih ansambala, eksperimentalnog glazbenog kazališta, suvremenog plesa, jazza pa i elektronike i alternative, zauzima važan prostor na glazbenoj sceni svake neparne godine!

Kada: 22.04.sub.- 29.04.sub

Gdje: razne lokacije

Ulaznice: slobodan ulaz na neke programe, od 50kn na one koje se naplaćuje

Više informacija pronađite na www.mbz.hr

  1. Otputujte u prošlost uz pomoć Zagrebačkog vremeplova

I ove godine od kraja travnja do kraja rujna, Turistička zajednica grada Zagreba nam donosi niz manifestacija pod zajedničkom egidom Zagrebačkog vremeplova. Ulicama Gornjeg grada i glavnog trga hodati će likovi iz zagrebačke prošlosti, održavat će se promenadni koncerti na Zrinjevcu i parku Maksimir, plesne večeri na Zrinjevcu, kumice s Dolca će hodati najpoznatijom tržnicom u Zagrebu, ulični svirači će nas zabavljati na Gornjem gradu i Tkalči, počasna satnija Kravat pukovnije marširat će gradom, a folklorna društva će plesati na više lokacija u gradu. Detaljne informacije na webu.

Kada: 22.04.sub. – 01.10.ned.

Gdje: razne lokacije

Ulaznice: besplatno

Ulaznice: Više informacija pronađite na www.infozagreb.hr

  1. Budite pametni na Festivalu znanosti

Po petnaesti put u Zagrebu (uz dvadesetak ostalih gradova u Hrvatskoj) će se održati Festival znanosti koji obiluje različitim aktivnostima (većinom za osnovnoškolce i srednjoškolce) poput predavanja, radionica, demonstracija, druženja, prezentacija, izložba i predstava iz područja znanosti. Bogat program u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Savskoj 18 gdje će se tijekom svih dana od jutra do navečer održavati aktivnosti za djecu, biti će okosnica festivala, dok će za vikend biti održana i  predavanja i za one malo starije.

Kada: 24.04.pon. – 29.04.sub.

Gdje: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska 18 i ostale lokacije

Ulaznice: besplatno

Ulaznice: Više informacija pronađite na www.festivalznanosti.hr

  1. Poslušajte koncerte na Festivalu sv. Marka

Već desetak godina internacionalni festival s nastupima domaćih i gostujućih umjetnika i ansambala klasične glazbe uobičajena je proljetna kulisa na zagrebačkoj glazbenoj sceni. Temeljna ideja festivala ostala je ista – muziciranje vrhunskih umjetnika u crkvenim i koncertnim prostorima zagrebačkog Gornjeg grada. Festival tako postaje mjesto susreta domaće glazbene tradicije s onom svjetskom što festivalu daje težinu koju je zagrebačka art publika odavno prepoznala. Tako da krajem mjeseca Festival sv. Marka obavezno upišite u vaš itinerar!

Kada: 25.04.uto.- 08.05.pon.

Gdje: razne lokacije

Ulaznice: zasad nema informacija

Više informacija pronađite na www.festivalsvmarka.hr

 

 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here