Početna Događanja Tadao Ando – Punta della Dogana

Tadao Ando – Punta della Dogana

369
0
U četvrtak, 12. srpnja 2018., u 19 sati u Oris Kući arhitekture, Kralja Držislava 3, otvara se izložba Tadao Ando – Punta della Dogana.  
Tema izložbe impresivan je projekt Punta della Dogana u Veneciji. Riječ je o vrlo sofisticiranoj obnovi stare carinarnice iz 17. stoljeća koja je nakon dugog razdoblja zapuštenosti (od 1980-ih), zajedno s Palačom Grassi, transformirana u muzej zbirke suvremene umjetnosti Fondacije Pinault te 2009. otvorena za javnost.

Izložba predstavlja nastavak vrijedne suradnje s velikanom japanske i svjetske arhitektonske scene, Tadaom Andom i obilježavanje predanog rada na monografiji Transcending Oppositions / Tadao Ando’s Recent Works (Nadilaženje suprotnosti / Recentni radovi Tadaa Anda) u izdanju Orisa i Oris Kuće arhitekture.
Posjetitelji će imati iznimnu priliku vidjeti originalne skice Tadaa Anda te arhitektonske nacrte i fotografije fascinantnog projekta transformacije stare zgrade venecijanske carinarnice u muzej zbirke suvremene umjetnosti Fondacije Pinault kao i minuciozno izrađenu izvornu maketu Punte della Dogana koja je doputovala direktno iz Andova ureda u Osaki.