Početna Izbor Što trebate znati o sigurnoj kupnji na internetu

Što trebate znati o sigurnoj kupnji na internetu

453
0

Preglednost, jednostavnost korištenja, lakoća pretraživanja, mogućnost usporedbe, ušteda vremena te sigurnost, prednosti su kupovine preko Tele2 webshopa, upravo kako i nalažu trendovi.

Savjeti za sigurnu kupnju putem interneta

Prvo pravilo kojeg se moramo pridržavati prilikom kupovine putem interneta je da kupnju ne obavljamo putem nezaštićenih bežičnih mreža jer tako riskiramo da nam hakeri ukradu osobne podatke. Isto vrijedi i za računala za pristup internetu na javnim mjestima (kao što su internetski kafići, knjižnice i tome slično) Zato, ako želite opušteno kupovati putem interneta – uvijek to radite putem sigurnosno zaštićenih mreža, a to su upravo vaše privatne mreže kojima se koristite u svom domu.

Kupujte isključivo putem provjerenih stranica

Internetski kriminalci služe se tipfelerima i pogreškama u pisanju, koje korisnici često čine dok traže određeno mrežno odredište, kako bi ih naveli na opasnu web stranicu koja učinkovito oponaša originalnu. Zato, dobro proučite internetsku stranicu dobavljača koji prodaje proizvod koji želite kupiti.

Provjerite jesu li na stranici navedeni adresa i telefonski broj dobavljača te uvjeti isporuke i mogućnost zamjene robe.

Sigurnost plaćanja i zaštita osobnih podataka

Prilikom plaćanja putem interneta trebali bismo izbjegavati metode koje nam ne pružaju dovoljnu sigurnost i zaštitu. U tom smislu, plaćanje kreditnim karticama i putem usluge PayPal, sigurna je metoda. Usto, možemo na svoj uređaj instalirati dodatni sigurnosni softver i koristiti se funkcijama blokiranja te se i tako zaštititi od prijevara internetskih kriminalaca.*

Čak i kad posjećujemo samo pouzdana mrežna odredišta i online trgovine i koristimo se bookmark oznakama, vanjski faktori – kao što je uporaba zaraženog računala – mogu imati poguban utjecaj na našu sigurnost. Stoga je zaštita svih aspekata našeg digitalnog života – nužna. Isto tako, važno je uvijek pročitati uvjete kupovine u online trgovinama koje koristite – prije nego što samu kupnju obavite.

Tako je Tele2 svim kupcima, koji vole u par klikova obaviti kupovinu gdje god se nalazili, u razdoblju od 7.8. do 24.8.2017. pripremio jedinstvenu ponudu.

Ponuda je dostupna samo na webshopu i uključuje smartphone HUAWEI P9 lite i tablet Alcatel Pixi3 10,1” po cijeni od 234,00 kn mjesečno uz tarifu RASPALI i opciju BEZBROJ GB, kojom je omogućen neograničen internet na mobilnim uređajima.

Dakle, ako znate što tražite i koliko ste novaca spremni za to izdvojiti, uz BEZBROJ GB možete u miru pregledati ponudu, a samu kupnju obaviti za svega desetak minuta.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here