Početna Moj Zagreb Zagreb.hr Počela isplata pomoći za opremu novorođenog djeteta

Počela isplata pomoći za opremu novorođenog djeteta

3100
17

bebePočela je isplata pomoći Grada Zagreba za opremu novorođenog djeteta. Novac se daje za prvo, drugo, treće i svako daljnjeg djeteta, ako je pravo ostvareno u rujnu 2009. te u rujnu 2010. godine. Također, pomoć će primiti i korisnici prava za treće i svako daljnje dijete koji su pravo ostvarili u rujnu 2006., rujnu 2007., rujnu 2008. i rujnu 2009. godine.

Pomoć kojom se želi potaknuti natalitet, odnosno olakšati roditeljima skrb o djeci dodjeljuje se sukladno Odluci o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta. Da bi ostvarili pravo na pomoć roditelji ili posvojitelji trebaju odmah po rođenju bebe, a najkasnije do šest mjeseci starosti djeteta podnijeti zahtjev Gradskom uredu za zdravstvo i branitelje na adresi Vodnikova 14.

Za prvo i drugo dijete pomoć se isplaćuje tijekom tri kalendarske godine i to po 3600 kuna godišnje za prvo dijete i 7200 kuna za drugo dijete. Za treće i svako daljnje dijete ukupno se kroz šest godina dobiva 66.000 kuna što je 11.000 kuna godišnje.

Više pojedinosti na www.zagreb.hr

17 Komentari

 1. zna li netko kada ce biti isplata drugog obroka pomoći za drugo dijete ostvareno u 2mj 2012god. prvi obrok je isplacen,cini mi se krajem 4 mj.

 2. i meni je receno da oni koji trebaju dobiti isplatu u 12mjesecu nec je dobiti do prvog mjeseca iduce godine i neznaju ni datum kada bi moglo biti a ovdje pise sve drukcije tako da se slazem sa jasminkom ovo je obavjes iz prosle godine

 3. Imam jedno pitanje!!imam jedno dijete iz prvog braka i dvoje iz drugog braka.bivši suprug ima skrbnistvo na njega ali smo prijavljeni svi na istoj adresi.dali imam pravo na treće dijete dobiti novce od grada.hvala.

 4. Kada bi trebala isplata biti za drugo dijete već 2 godine zaredom sam dobivala krajem 10 mjeseca a sada još nisam dobila….ostvarila sam pravo 2009god,,

 5. KADA BI TRBALA ISPLATA BITI ZA DRUGO DIJETE VEĆ 2 GODINE SAM DOBILA KRAJEM 10 MJESECA A SADA JOŠ NISAM DOBILA…

 6. imam pitanje imam troje djece i sad tu čitam da je isplata novčane pomoći za treće dijete 66 tisuča kuna znaći godišnje 11 tisuča kuna..A kad se klikne na link onda tamo piše 54 tisuče kuna.Ikome sad na kraju vjerovati! Hvala unaprijed

  • gledate prošlogodišnji tekst na online-zagrebu, a link je na stranicu gdje su najsježiji podaci. Zato, vas i sve ostale molim da uvijek pogledaju DATUM OBJAVE. Sad ćemo mu promijenit boju da bude uočljiviji.
   Hvala što ste nas upozorili.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here