Početna Događanja MAYALES Krovna terasa MSU-a, subota, 14.7.2018. u 21 sat

MAYALES Krovna terasa MSU-a, subota, 14.7.2018. u 21 sat

630
0
Novi album “Simbol za sunce“, kojim su pobrali odlične kritike i osvojili Porina za najbolji rock album godine samo su neki od brojnih uspjeha zagrebačkih Mayalesa koje vrijedi istaknuti u godini u kojoj kolektiv slavi svoj 25. rođendan, a u subotu, 14.7. na krovu Muzeja suvremene umjetnosti zatvaraju petu sezonu Ljeta u MSU!
 
Uz njihov koncert, po cijeni jedne ulaznice, u Muzeju suvremene umjetnosti moći ćete posjetiti i izložbe: „Područja doticaja – arhitektura Graza i Zagreba“ na kojoj MSU i Kunsthaus Graz (Austrija) otkrivaju vrhunske, ujedno i otkačene koncepte, neobično smiona i inovativna djela štajerskih arhitekata te radove domaćih umjetnika koji se oslanjaju na one avangardnih zagrebačkih arhitekata, te „REZ/CUT“, izložbu koja kroz brojna djela različitih generacija suvremenih umjetnika iz Hrvatske i srednje Europe prikazuje putanju kolaža kroz povijest. Uz dvije velike izložbe, prije početka koncerta, očekuje vas i performans hrvatskog umjetnika Vlatka Vinceka pod nazivom „THE ART IS A SICKNESS“. Performans proizlazi iz Vincekovih ranijih radova nastalih u zadnjih petnaestak godina, pod radnim naslovom „DIJAGNOZE“, kojima se prožima osnovna teza romantizma o umjetniku melankoliku suočenim sa svojim demonima, patnjom i tjeskobom, zapravo teza o „bolesniku” koji proizvodi „bolesnu“ umjetnost. Performans će započeti u 20.40 sati na ulazu u MSU.
 
Također, već tradicionalno, moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Ovaj put na repertoaru je francuska romantična komedija „Victoria“, koja će se prikazivati u dva termina (17.30 i 19.30 sati) u Dvorani Gorgona MSU-a .
 
Uz sve spomenuto, ove godine Ljeto u MSU premijerno uključuje i književne tribine, odnosno čitanja relevantnih domaćih autora svih generacija. Tako će vam se prije početka koncerta u vanjskom prostoru Muzeja od 19.45 sati predstaviti dvoje autora: Suzana Matić i Ivan Jozić.
 
Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU 2018. možete kupiti putem sustava EVENTIM te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati.
 
Cijena ulaznice za svaki pojedinačni koncert je i dalje 85 kn za svih pet programa!
 
Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.
 
Multimedijalni program Ljeto u MSU nikad do sada nije uključivao više sadržaja po cijeni jedne ulaznice i zato – požurite po svoju jer je broj ulaznica ograničen!