Početna Događanja Kreativna radionica „Prozor u druge svjetove“ u Art Parku u Zagrebu

Kreativna radionica „Prozor u druge svjetove“ u Art Parku u Zagrebu

697
0

U subotu 12. kolovoza 2017. od 18 do 20 sati u zagrebačkom Art Parku u Tomićevoj te u organizaciji zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti i Sekvoja centra održat će se besplatna kreativna radionica oslikavanja velikih slika na koju su pozvani svi – djeca i odrasli. Pridružite se umjetniku Johnathanu Robertsu u iskustvu društvenog kreativnog stvaralaštva!

Ljeto je u punom jeku i nema boljega trenutka da se stvara umjetnost na otvorenome u Art Parku u centru Zagreba. Svi su pozvani da sudjeluju u iskustvu društvenog stvaralaštva, u kojem će sudionici svih dobnih skupina imati priliku zajedno bojati i oslikavati „prozore u druge svjetove“. Tijekom ove zabavne i opuštajuće radionice, umjetnik Johnathan Roberts provest će sudionike kroz proces osmišljavanja i slikanja fantastičnih konceptualnih krajolika na nekoliko velikih drvenih ploča. Jedino što trebate ponijeti na radionicu jest udobna odjeća koja se može zaprljati!
Johnathan će podijeliti male tajne upotrebe elemenata dizajna kako bi vaše umjetničko djelo dobilo dojam tajanstvenosti kao i trikove kombiniranja boja i svjetla koji će pomoći udahnuti život vašim idejama. Radionica će se odvijati na engleskom i hrvatskom jeziku, a prijaviti se možete slanjem prijave na email [email protected] ili jednostavno navratite u Art Park u subotu predvečer. Radionica će biti upotpunjena glazbom DJ-a i druženjem u obližnjem kafiću, a u slučaju kiše i lošeg vremena, odgađa se za sljedeću subotu.

O SLIKARU:

Johnathan Andrew Roberts rođen je 1974. u gradiću na Floridi, SAD, a zadnjih četvrt stoljeća je slikar i umjetnik. Studirao je povijest umjetnosti i filozofiju estetike na University of Georgia u američkoj državi Georgiji. Nekoliko godina proveo je i kao direktor boutique hotela na jadranskom otoku Šipanu gdje je redovno organizirao izložbe poznatih hrvatskih umjetnika te kroz sponzorstva poticao rad lokalnih umjetničkih udruga i projekata. Kao jednog je od osnivača neprofitne udruge Zagreb Art Kolektiv (ZARK), posebno ga zanima upotreba novih tehnologija za povezivanje umjetnika, znanstvenika, IT i poslovnih stručnjaka u različitim akcijama kulturnog, obrazovnog i društvenog boljitka, a na dobrobit lokalne zajednice. Jednom mjesečno, Johnathan održava besplatne kreativne radionice za djecu i odrasle u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Johnathan trenutno radi kao direktor tvrtke Sekvoja centar za jezične i kreativne usluge te živi i radi u Zagrebu.