Početna Događanja Izložba, ironičnog naziva Femme fatale, ističe autoričin specifični pristup problematici ideala ljepote

Izložba, ironičnog naziva Femme fatale, ističe autoričin specifični pristup problematici ideala ljepote

397
1

U čast proteklom Danu žena, femini i svima koji se tako osjećaju, 16. ožujka galerija i dućan bon ton, u Preradovićevoj 34, udomit će kolaže i ulja na platnu mlade umjetnice Toni Mažuranić. Iako rodom iz Zagreba, Toni je završila studij slikarstva na Cleveland Institute of Art – jednoj od top 10 akademija za likovnu umjetnost u Americi. Sa svojih 30 godina, iza sebe je ostavila trag na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Clevelandu, San Pedru, Zagrebu i Trstu.

Bon ton je sljedeća stanica gdje ćete osobno upoznati autoricu kroz njezin specifični pristup problematici ideala ljepote i vrijednostima koje usvajamo pristankom na ponuđene standarde. Izložba, ironičnog naziva Femme fatale selekcija je radova osebujnih serijala koji nastaju nakon Toninog povratka iz Amerike u rodni grad. Igrom kolažiranja mijenja kontekst ponuđenih slika s namjerom propitivanja biti ženske ljepote, reprezentacije ženskog identiteta u suvremenom društvu te pritisak koji se vrši nad ženskom prirodom u vječnoj potrazi za savršenstvom.

Tonina priča o femme fatale upotpunjuje bon ton-ovu ideju o ženi koja je savršena onakva kakva jest zbog svog stava, karaktera i slobode kreiranja svog vizualnog identiteta kroz različite medije. Još jednom u Preradovićevoj kreira se priča koja nadilazi standarde modne industrije – oni su fatalni kad je u pitanju umjetnost, vjeruju da ljepota dolazi iz iznutra, a njihova estetika ističe ono najbolje u ženama i muškarcima, bez da sami odlučuju što će to biti.

U revijalnom tonu, otvaranje će biti popraćeno odličnom glazbom uz Dj-a te pićem dobrodošlice.

Foto: Toni Mažuranić

1 Komentar

  1. Training in these subjects will assist you to
    prepare students for many exciting careers. The rebel XS is regarded as an entry level camera and also the T1i is termed the mid level using the 7D being know as the top brother of the two.
    Try to acquire customer reviews or learn one of their
    existing or previous clients and speak with them.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here