Početna Moj Zagreb Karijera IKEA otvorila drukčiji natječaj za zapošljavanje

IKEA otvorila drukčiji natječaj za zapošljavanje

2302
13

Ikea timTrgovački lanac IKEA koji uskoro dolazi u Hrvatsku otvorio je natječaj za zapošljavanje menadžmenta buduće IKEA robne kuće u Zagrebu. Prijave se primaju od danas, 8. travnja do 28. travnja na web stranici www.ikeaandme.hr.

Za rukovodeće poslove u IKEA-i otvoreno je 6 pozicija unutar menadžmentskog tima robne kuće te za dodatne 2 pozicije specijalista. Evo što se nudi: zamjenik voditelja robne kuće (Deputy Store Manager), voditelj prodaje (Sales Manager), voditelj unutarnjeg uređenja (Communication & Interior Design Manager), voditelj odnosa s kupcima (Customers Relations Manager), voditelja logistike unutar robne kuće (In-store  Logistics  Manager ) i na kraju  voditelja odjela IKEA FOOD (IKEA  FOOD  Manager). Pozicije za specijaliste su Interior Design Manager i Visual Merchandise Manager.

Novozaposleni u menadžment timu usko će surađivati i biti odgovorni budućem voditelju/menadžeru IKEA robne kuće u Zagrebu koji je izabran i uskoro će biti predstavljen javnosti.

Procedura prijave i kriteriji selekcije za posao

Ikea timNa web stranici, kreiranoj posebno za prijave za zapošljavanje, kandidati će najprije proći kratki upitnik o vrijednostima koje su ključne za IKEA tim i tek onda će moći pročitati opis poslova za svaku poziciju. Zatim će odgovaranjem na pitanja kreirati svoj životopis prema kojem će se vršiti prva selekcija. Drugi krug uključivat će telefonski intervju s voditeljem IKEA robne kuće i voditeljicom ljudskih potencijala robne kuće te ostalim kolegama iz Odjela ljudskih potencijala, nakon čega će se dodatno suziti izbor i odabrani kandidati pozvati na intervju.

Finalni dio procesa će proći nekolicina kandidata za svaku poziciju i on će uključivati tzv. „Assessment Centre“ tj. specijalizirano testiranje. Predviđeno je kako bi proces selekcije trebao završiti do kraja lipnja.  Ovo je prvi korak zapošljavanja IKEA tima u robnoj kući. Masovnije zapošljavanje će se dogoditi nekoliko mjeseci prije otvorenja robne kuće u Zagrebu.

– IKEA će proces zapošljavanja temeljiti prije svega na osobnim vrijednostima budućih kandidata jer nam je glavni cilj imati kolege koji prihvaćaju i razumiju vrijednosti na kojima IKEA svugdje u svijetu gradi svoje poslovanje. U praksi to će značiti kako su nam važni i iskustvo te vještine budućih kolega, ali na prvom mjestu ćemo gledati njihove osobne vrijednosti i kompatibilnost s vrijednostima same kompanije.- izjavila je povodom početka zapošljavanja Ana Josipović, voditeljica ljudskih potencijala IKEA robne kuće u Zagrebu.

Vrijednosti na kojima IKEA temelji svoje poslovanje i traži ih od svojih zaposlenika su prije svega: zajedništvo jer svi zaposlenici doprinose napretku i samo zajednički je moguće ostvariti IKEA viziju odnosno stvarati bolji svakodnevni život za što veći broj ljudi; skromnost i snaga volje gdje skromnost ne znači držati se po strani jer ponekad trebamo biti odlučni kako bismo bili plemeniti; vođenje primjerom jer ljude inspirira ponašanje drugih i zato IKEA zaposlenici svojim ponašanjem trebaju davati dobar primjer drugim kolegama ali i kupcima; svjesnost o troškovima gdje dobre rezultate možemo ostvariti i sa osnovnim resursima i na kraju stalna težnja napretku i to kroz postavljanje pitanja i znatiželju.

Ikea natječaj potražite na njihovim web stranicama

13 Komentari

 1. Nadam se samo da će bar netko uspijeti u ovoj državi stvoriti ekipu radnika tako da bude ugodno raditi i da svi rade kao jedan.
  Sretno

 2. U drugoj polovici iduće godine trebala bi biti gotova Ikea u Zgb., najveća u regiji, veća i od one u Grazu i Budimpešti. Također, do kraja iduće god. zaposlit će ukupno oko 300 ljudi.

 3. Zna li tko kada ce biti drugi krug zaposljavanja. Pise da bi trebalo biti kad gradnja centra bude pri kraju, no kada bi to bilo? Cca? Anyone?
  LP

 4. Super je sto ce IKEA otvoriti svoja vrata i u Zagrebu. Jedva cekam!! A pogotovo jer ce se tako smanjit broj nezaposlenih….

 5. Radujem se IKEA HRVATSKA, šaljem molbu za posao čim se objavi natječaj za ostale zaposlenike!
  Srdačan pozdrav,
  Marina

  • mislim da ste za sada zakasnili. prijave su bile na njihovoj stranici, a link vam je odmah na početku teksta.
   drugi put imat ćete možda više sreće.

 6. Ja se nadam da će uskoro biti natječaj za nas prodavače bez posla, a koji živimo jako blizu mjesta di se gradi nova IKEA?

 7. Pa IKEA je uvijek imala inovativne ideje u pristupu poslu , pa vjerojatno je tako sada sa pokušajem drugačijeg pristupa kandidatima…no siguran sam da će sve voditi odabiru “najkvalitetnijih ” ljudi za određene poslove , lp Robert Pećnik

 8. Smatram selekcijski postupak “neprilagođen”. Dugi niz godina sam u višem managmentu, i smatram da nema tog upitnika koji može zamijeniti “face to face”.
  lp,
  Silvana Lučin

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here