Početna Izbor HR top 40: Severina i Grašo najviši novi ulaz top liste

HR top 40: Severina i Grašo najviši novi ulaz top liste

374
0

Ovaj tjedan top listu HR top 40 obilježilo je čak pet novih ulaza. Najvišu poziciju među novim singlovima zauzela je predivna Severinina balada „Unaprijed gotovo“ kojoj je s neobičnim krajem svoj jedinstveni začin dao Petar Grašo. Pjesma je u svom prvom tjednu na listi zauzela petu poziciju, a imajući u vidu reakcije publike i radijskih urednika bit će zanimljivo dalje pratiti njen put.
Pjesma koja se zasigurno može svrstati među najljepše balade u Severininoj karijeri, najavni je singl nadolazećeg albuma koji će izaći krajem mjeseca, a na Severinu je ostavila poseban dojam:

”Ova pjesma nije pisana za mene, ali ona je mene čekala. Ona je predivna, emotivna, jednostavna s neobičnim krajem. Napisao ju je Goran Ratković, kompozitor s kojim dosad nisam surađivala, ali sam sigurna da je ova pjesma tek početak naše suradnje. Tekst je napisala moja mila Marina Tucaković, koja svojim talentom i tekstovima uvijek nadmaši samu sebe. Hvala mom Darku Drinovcu na ovom spotu, ovaj spot sam ja, hvala što me osjećaš. Hvala Matiji Vuici i mom Petru Trboviću na divnoj haljini, Dajani Pajkić, Miji Majhenu, Jeleni Balić… I na kraju, želim s vama podijeliti sreću što je pjevam s mojim prijateljem Petrom Grašom, koji je ovoj pjesmi dodao onaj svoj jedinstveni začin koji nema nitko. Ovom pjesmom slavimo punoljetnost našeg prijateljstva. Uživajte!”.

U top tri vratili su se Vatra Feat. Massimo s „Nama se nikud ne žuri“. Na drugom mjestu je Mia Dimšić s pjesmom „Do posljednjeg retka“, dok je broj jedan i ovoga puta pripao Tonyju Cetinskom i njegovu „Generalu bez činova“.

U većini hrvatskih regija i ovoga puta dominira upravo Tony koji se nalazi na prvim mjestima u Slavoniji, Središnjoj Hrvatskoj, Gradu Zagrebu te Istri i Primorju. Saša Lozar s pjesmom „Da“ broj je jedan u Dalmaciji, dok su Parni Valjak Feat. Tina Kresnik s „Kad nemaš kud“ zagorski broj jedan.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.