Početna Izbor HR Top 40: Roko Blažević ušao direktno na prvo mjesto

HR Top 40: Roko Blažević ušao direktno na prvo mjesto

223
0

Ovogodišnja je Dora uzbudila brojnu hrvatsku publiku, a domaći glazbenici tom su prilikom slušateljima servirali zanimljive glazbene uratke. Radijski eter, od samog održavanja festivala u Opatiji do danas, prepun je pjesama koje su se natjecale za Eurosong. Ne čudi, stoga, da je na prvome mjestu najnovije liste HR Top 40 upravo pobjednički singl, a cjelokupni je poredak obilježilo čak 11 novih ulaza.

Na prvu se poziciju direktno plasirao 18-godišnji Roko Blažević s pobjedničkom pjesmom The Dream. Dojmljivih vokalnih sposobnosti, ovaj splitski maturant će, zahvaljujući Jacquesu Houdeku i njihovom timu, predstavljati Hrvatsku u Tel Avivu u svibnju na Eurosongu.

Kakva divna vijest za početak tjedna! Baš sam presretan, moja prva pjesma i prvi put na HR Top 40 i odmah na prvoj poziciji! Ovo je golema čast i odgovornost! Hvala svima, velika je ovo nagrada za sav dosadašnji trud i odricanja! Još sam uvijek izvan sebe i ne mogu vjerovati da se ovo događa – živim svoj san!“, reagirao je Roko Blažević nakon što mu je Jacques Houdek prenio dobre vijesti. Video snimku na kojoj je Roko doznao da je među najemitiranijima, pogledajte na Facebooku Hrvatske diskografske udruge.

Veliku zahvalnost radijskim urednicima, koji su pjesmu The Dream emitirali svakodnevno najveći broj puta, izrazio je i sam Jacques:

Vijest o prvoj poziciji na HR Top 40 razveselila je cijeli naš ‘Dream team’, a posebice Roka, kao što ste i vidjeli u videu! Meni kao autoru je ovo velika sreća, hvala svim urednicima i medijima koji podržavaju našu glazbenu priču! Usudili smo se sanjati i sada uživamo u plodovima svoga rada, a pred nama je još puno posla. Intenzivno se pripremamo za Eurosong i jedva čekamo nastup u Tel Avivu da Hrvatsku predstavimo u najboljem svjetlu i cijeloj Europi, pa i svijetu, pokažemo kakve talente imamo! Hvala što ste uz nas!“.

Na drugome se mjestu nalazi Mia Dimšić s pjesmom Ovaj grad, dok je na trećem mjestu Vanna s pjesmom U tebi, a oba singla izdaje Croatia Records.

Među novim ulazima, uz Roka, našli su se još neki izvođači sa singlovima s Dore, ali i drugi – tu su Lidija Bačić, Jure Brkljača, grupa Markiz, Luka Nižetić, Domenica, Meri Andraković, Lorena Bućan, Lea Mijatović, Vatra te Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić.

Kod regionalnih lista, Mia Dimšić nosi prvo mjesto u Slavoniji, dok je u ostalim regijama – Dalmaciji, Gradu Zagrebu, Istri i Primorju, Središnjoj Hrvatskoj i Zagorju – na prvome mjestu Roko Blažević.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.