Početna Iz gradske uprave Gradonačelnik Zagreba posjetio tvrtku Alkaloid AD Skopje

Gradonačelnik Zagreba posjetio tvrtku Alkaloid AD Skopje

1342
0

U okviru posjete Skoplju povodom utakmice europskog Superkupa 2017., delegacija Grada Zagreba koju je predvodio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ostvarila je radni posjet kompaniji Alkaloid AD Skopje.

Tijekom posjeta, predsjednik Uprave tvrtke Alkaloid AD Skopje, Živko Mukaetov, upoznao je gradonačelnika Bandića s poslovanjem i rezultatima poslovanja tvrtke Alkaloid kao i s poslovnim djelovanjima kompanije na hrvatskom tržištu gdje su Alkaloidovi proizvodi prisutni gotovo polovicu stoljeća.

„Kada se jedna kompanija uspjela održati na europskom i doprijeti do svjetskog tržišta tijekom čitavih osam desetljeća, onda je visoka kvaliteta nesumnjivo njezin jedini i glavni jamac. Zbilja sam oduševljen onim što sam imao prilike vidjeti u Alkaloidovim proizvodnim pogonima i sasvim mi je jasno zašto uvijek posežem za Caffetinom kada osjetim glavobolju“, izjavio je zagrebački gradonačelnik nakon obilaska proizvodnih kapaciteta tvrtke Alkaloid.

Iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba istaknuli su da se poslovni i prijateljski odnosi između gospodina Mukaetova i gospodina Bandića prije svega temelje na zajedničkoj strasti za poslom te brizi prema zaposlenima kao neizbježnog preduvjeta za napredak i uspjeh.

Gradonacelnik Bandić s predsjednikom Vlade Republike Makedonije
Gradonacelnik Bandić s predsjednikom Vlade Republike Makedonije

Tema razgovora u okviru dnevnog reda radnog susreta bilo je i predstojeće muško Europsko prvenstvo u rukometu 2018. koje će se u siječnju slijedeće godine održati u Hrvatskoj. Na prvenstvu, čije će se utakmice odigrati u četiri različita grada, makedonski će rukometni seniori boje Makedonije braniti upravo u Zagrebu. S pozicije predsjednika Rukometne federacije Makedonije, gospodin Mukaetov je zamolio domaćine za logističku podršku imajući u vidu ogromno zanimanje kod makedonskih rukometnih navijača za praćenje ovoga sportskog spektakla s tribina Arene Zagreb, kao i iskustvo iz 2009. godine kada je makedonska „Falanga“ „zaposjela“ Varaždin i Zadar za vrijeme Svjetskog prvenstva u rukometu.

Nedavno je gospodin Milan Bandić otpočeo svoj šesti mandat kao gradonačelnik Grada Zagreba. Zagrepčani ga poznaju kao reformatora, pod čijim rukovodstvom grad doživljava ekonomski i kulturni preporod.

Između ostalih, u nizu infrastrukturnih projekata realiziranih pod njegovom palicom, ubraja se i kompleks „Arena Zagreb“ koji je simbolično pušten u uporabu upravo rukometnim „obračunom“.

Mukaetov i Bandić su s tribina VIP Arene „Filip Drugi“ zajedno pratili utakmicu europskog nogometnog Superkupa između Real Madrida i Manchester Uniteda.

Tijekom posjete Skoplju, gradonačelnik Bandić susreo se i s predsjednikom Vlade Republike Makedonije, Zoranom Zaevom.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here