Početna Izbor Gradonačelnik Beljak obećao javnu primopredaju ključeva grada fašničkoj vlasti!

Gradonačelnik Beljak obećao javnu primopredaju ključeva grada fašničkoj vlasti!

216
0

Nema više besposličarenja, ljenčarenja, otezanja i izgovaranja, delati se mora, a ove godine “Posel se deli na fašničkoj baušteli”! Pod ovim sloganom u petak, 22. veljače počinje 193. Samoborski fašnik, najstarija pokladna manifestacija u Hrvatskoj, koja u dva vikenda i na Pokladni utorak 5. ožujka nudi cjelodnevne programe za velike i male maškare.

Naravno, pod uvjetom da petkovna primopredaja vlasti završi u skladu s preliminarnim dogovorima. Samoborski gradonačelnik Krešo Beljak najavio je da će se vlasti odreći u korist fašničke nomenklature, ali samo ako to može napraviti javno, pred fašničkim pukom. Dogovoreno vrijeme primopredaje ključeva Grada je u petak, 22. veljače u 19 sati, a mjesto je centralna pozornica na Trgu kralja Tomislava koji će po brzinski biti preimenovan u Trg fašničkih velikana.

Po preuzimanju vlasti u novoformiranoj Slobodnoj Fašničkoj Republici Samobor novi vlastodršci, Princ Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal obećali su da će odmah “početi delati”, čim se malo provesele uz prve gostujuće skupine iz samoborskih srednjih škola te malo zapjevaju uz prvog fašničkog glazbenog gosta, Mladena Grdovića čiji koncert počinje oko 20 sati.

Nakon toga, fašnička vlast je sprema zasukati rukave i ponuditi maskiranim posjetiteljima vikend prijepodneva za dječje programe uz povorke gostiju, vrtića i škola, a posljepodneva za sve uz gostujuće maskirane skupine iz cijele Hrvatske i Slovenije, lokalne mjesne odbore, bogate nagrade za najmaštovitije pojedinačne, grupne i obiteljske maske, popratne programe kao što su Srakotrk, Bauštelska utrka, Fašnički triatlon (klizalište u ex-vojarni), kondicijske poligone, zabavno-radne tečajeve za male, Fašničku putovnicu kojom se obilaze samoborski ugostitelji, bogatu štandovku ponudu, luna park i još sto čuda na ulicama i trgovima središta Samobora.

Tu je i bogati glazbeni program uz Mladena Grdovića, Nenu Belana i Fiumens, Gazde, klapu Intrade, Songkillerse, TBF, Slavonske lole, Let 3 i El Combo uz brojne druge glazbenike, ulične zabavljače, žonglere, predstave za djecu i ine zanimacije.

Svi programi su besplatni, besplatna su i fašnička tiskana glasila Sraka i Ričet, besplatno je i parkiranje u dane održavanja fašničkih programa, radno vrijeme ugostitelja je produljeno, a više informacija o 193. Samoborskom fašniku moće se naći na službenoj web stranici www.fasnik.com te fašničkim društvenim mrežama. Organizator 193. Samoborskog fašnika je Turistička zajednica grada Samobora, a pokrovitelji su Grad Samobor, Hrvatska turistička zajednica i Zagrebačka županija.

Vidimo se sutra, u petak, 22. veljače na otvorenju 193. Samoborskog fašnika koji traje do utorka, 5. ožujka, uz stari fašniki pozdrav: bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na fašnik!”