Početna Izbor Glazbeni kabare koji spaja klasičnu glazbu i komediju- MozART group

Glazbeni kabare koji spaja klasičnu glazbu i komediju- MozART group

162
0

Ansambl MozART group utemeljila su četvorica glazbenika koji su do sada proputovali četiri kontinenta i više od 50 zemalja, održali više od 4000 koncertnih izvedbi spajajući klasičnu glazbu i komediju, pružajući jedinstven doživljaj i mladima i starima. Prepuna iznenađenja i čudesna, MozART grupa genijalan je izvor uzvišene ludosti. Ne uvijek ozbiljna, ali uvijek urnebesna. Nedvojbeno – jedinstvena!

Predložak im je klasična skladba čije teme i strukturu analiziraju s iznimnom pronicavošću. Teme potom obogaćuju glazbenim asocijacijama, briljantnim, sjajnim i nadahnutim idejama. Konačan rezultat ostavlja slušatelje u stalnoj začuđenosti, oduševljene, nasmijane i ganute do suza.

Dobitnici su brojnih prestižnih nagrada u Europi, među njima i posebnog priznanja Ministarstva kulture Republike Poljske za izvanredna postignuća u povodu 15. obljetnice djelovanja, kao i triju glavnih nagrada na 10. Festivalu umjetnosti burleske u St. Etienneu u Francuskoj.

„Postojimo unatoč strogoj formalnosti velikih koncertnih dvorana, usprkos životnoj dosadi klasičnog glazbenika, fanatičnim ljubiteljima klasične glazbe, usprkos fanovima rocka, rapa ili popa koji se boje klasične glazbe. Štujemo našu Muzu s duhovitom ironijom i sigurni smo da ona nema ništa protiv!“ (MozART group).

Ulaznice po cijeni od 100 kn potražite na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here