Početna Događanja Francesca Melandri u Zagrebu

Francesca Melandri u Zagrebu

266
0

Tribina Razotkrivanje s Francescom Melandri, autoricom romana Eva spava i Viši od mora održat ćće se u četvrtak, 19. 4.,  u 18.30 sati u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu, Preobraženska 4.

Razgovor s Francescom Melandri uz simultani prijevod s talijanskog vodit će Seid Serdarević.

Predstavljanje romanaFrancesce Melandri Eva spava bit će u petak, 20. 4., u 19 sati u književnom klubu Booksa, Martićeva 14d, Zagreb.

Razgovor s autoricom Francescom Melandri i prevoditeljicom Anom Badurinom na engleskom jeziku vodit će Dunja Kučinac.

Prvijenac Francesce Melandri Eva spava izvanredni je mozaik dirljive ljubavne priče, intrigantne obiteljske sage i uzbudljivog prikaza povijesti. Ovaj maestralno ispričani roman na zanimljiv način prikazuje prošlost, sadašnjost i običaje prostora koji odudara od naše tipične slike Italije.

Nakon neočekivanog telefonskog poziva u zoru na Veliku subotu, Eva bez razmišljanja sjeda u vlak i kreće na gotovo tisuću i pol kilometara dug put iz svojeg rodnog Südtirola/Alto Adigea do Kalabrije. Tajnoviti odlazak ispravlja trideset godina staru nepravdu, kad je njezina majka Gerda poštaru vratila maleni paket umotan u smeđi papir lakonski ustvrdivši da Eva spava. No Gerdu ne treba prestrogo suditi – odrasla je uz bezosjećajnog oca, bivšeg nacista, i brata, južnotirolskog terorista, a sa šesnaest je počela rintati u kuhinji hotela u Meranu. I dok su Gerdin život obilježila povijesna previranja na sjeveru talijanske države, Eva konačno ima priliku poravnati račune na njezinu krajnjem jugu…

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here