Početna Kazalište Emil i detektivi od 7. veljače u ZKM-u

Emil i detektivi od 7. veljače u ZKM-u

1284
0
Predstava
"Emil i detektivi" nova je predstava na repertoaru ZKM-a

Premijera predstave „Emil i detektivi“ nastala po romanu Ericha Kästnera, u adaptaciji, režiji, scenografiji i oblikovanju videa Milana Trenca, bit će u u subotu, 7. veljače na sceni Istra Zagrebačkog kazališta mladih.

„Premijera predstave Emil i detektivi završetak je procesa koji je trajao gotovo deset mjeseci. U skladu sa željama Ericha Kästnera, autora adaptiranog romana, koji je htio mladoj publici predstaviti djecu sadašnjosti (ondašnjosti), njihove vršnjake onakve kakvi uistinu jesu, čime je roman za mlade izbacio na ulicu, i mi to želimo učiniti s ovim uprizorenjem. Izborom da djecu u predstavi glume djeca, a surađujući s vrsnim odraslim glumačkim kolegama, ostvarili smo ne samo suradnju glumačkog ansambla ZKM-a s njegovim Učilištem nego ćemo, nadamo se, ujedno pokazati da su mali glumci sposobni izdržati zahtjeve ove kompleksne, i za profesionalne glumce zahtjevne predstave”izjavio je Milan Trenc.

U predstavi igraju Zoran Čubrilo, Nataša Dorčić, Damir Šaban, Jasmin Telalović, Filip Nola, Dora Polić Vitez te Katarina Bistrović Darvaš te polaznici Učilišta ZKM-a.

Ulogu dječaka Emila u alternaciji će tumačiti Andrija Žunac i Matija Tin Klarin, a tu su još i Borna Sertić/Matko Mihaljević, Korina Rožmarić/ Nika Trenc Sato/ Nikolina Varga, Jan Rešetnik, Omer Husainbegović, Karlo Gagulić, David Milanović, Luka Čubrić, Andrija Knežević, Filip Jukić, Domagoj Mladić te Nina Skoćak/Helena Jurić Šinkec.

Osim premijere 7.2, predstava u veljači igra još i 8.2. (11 i 18h), 21.2. (18h), 22.2. (11 i 18h) te 24.2. (10h)

Emil i detektivi u ZKM-u