Početna Događanja Dobrotvorni projekt „Egoist ima herc za Mašu“

Dobrotvorni projekt „Egoist ima herc za Mašu“

1141
0

Povodom obilježavanja 21. godine poslovanja, caffe bar Egoist u okviru dobrotvornog projekta „Egoist ima herc za Mašu“ pomaže malenoj Maši kojoj je potrebna transplantacija bubrega. Projekt traje od 9. siječnja do 1. veljače 2018. godine u Egoist barovima na lokacijama Jarun i City Center one West. Sudjelovati se može kupnjom posebnih proizvoda „Imam herc“ od kojih sva dobit ide za pomoć Maši.

Maša ima samo 13 mjeseci i hrabro se bori za svoj život već od prvog dana rođenja. Dijagnosticirana joj je iznimno rijetka i teška bolest, kongenitalni nefrotski sindrom NO4.9. Radi se o bolesti bubrega kod koje bubrezi rade više nego što bi trebali i ubrzano rastu te proizvode previše bjelančevina, ali ih ne apsorbiraju. Pored toga, Maša boluje i od hipertrofije lijeve klijetke, malnutricije, hepatosplenomegalije, stanja nakon CVI, stanja nakon ljevostrane nefrektomije te poremećaja koagulacije.

Maša je u godinu dana svog života preživjela pet sepsi, nekoliko upala pluća, moždani udar, a prije dva mjeseca podvrgnuta je i teškoj operaciji u kojoj joj je izvađen lijevi bubreg. Za Mašinu bolest nema lijeka, jedino rješenje za njezin život je transplantacija bubrega koja ju čeka u skoroj budućnosti. Kako bi mogla biti na listi Euro transplant i čekati svoga donora, Maša treba imati dovoljnu kilažu što je trenutni problem jer nema dovoljno kila, ali roditelji vjeruju da će se i to riješiti.

Zahvat u Hrvatskoj nije moguć, već u Padovi ili Lyonu i troškovi koji prate cijeli proces izlječenja Maše, za ovu su vukovarsku obitelj preveliko financijsko opterećenje. Mašina majka je na bolovanju, a otac je sve donedavno bio bez posla. Također, majci je odbijen i zahtjev za status majke njegovateljice jer je dijete hospitalizirano.

Obitelj se zbog Mašine bolesti morala preseliti u Zagreb i tražeći posao kako bi prehranio obitelj, Mašin otac nedavno je uspio u tome – zaposlio se u Egoistu, a nakon što su čuli za njegovu priču, u Egoistu nisu mogli ostati ravnodušni te su pored zapošljavanja, odlučili pomoći i njegovoj Maši pokrenuvši ovaj dobrotvorni projekt.

Od kad je rođena, Maša nije vidjela svoj dom u Vukovaru, zna samo za bolnicu i liječnike na Rebru gdje je hospitalizirana. No bez obzira na sve, Maša je veliki borac i njena je želja za životom iznimno velika.
Kupnjom „Imam herc“ proizvoda, svi koji žele, pomažu malenoj Maši u izlječenju kako bi bila zdravo i sretno dijete koje odrasta u toplini svoga obiteljskog doma!

„Imam herc“ proizvodi mogu se kupiti po sljedećim cijenama: šalica 20 kuna, majica 50 kuna te boca za vodu 60 kuna.