Početna Izbor Dianne Reeves – peterostruka dobitnica nagrade Grammy 20. ožujka 2018. u Lisinskom

Dianne Reeves – peterostruka dobitnica nagrade Grammy 20. ožujka 2018. u Lisinskom

349
0

Njezin je uspjeh rezultat nevjerojatne virtuoznosti, jedinstvenog pristupa jazz i R&B glazbi te posebne improvizacijske snage.

Dianne Reeves, glasom je obogatila film Georgea Clooneyja Good Night and Good Luck, koji je dobio šest nominacija za nagradu Oscar, dok je Reeves osvojila Grammy za interpretaciju u kategoriji Najboljeg jazz pjevača.

Prvi je album Welcome to My Love objavila davne 1982., dok je njezin aktualni album Beautiful Life objavljen prije tri godine. Slušatelja vodi na glazbeno putovanje od dvanaest pjesama s obradama Waiting in Vain Boba Marleyja, Dreams Fleetwood Mac, I Want You Marvina Gayea i 32 Flavors Ani Difranco. Donosi najbolje od jazz-glazbe 21. stoljeća, u kojoj se vješto prožimaju elementi R&B, pop i latino žanrova.

U dugogodišnjoj karijeri surađivala je s Berlinskom filharmonijom predvođenom Simonom Rattleom, Simfonijskim orkestrom Chicaga te Losangeleskom filharmonijom. Prva je pjevačica koja je nastupila u Koncertnoj dvorani Walta Disneyja.

Cijeli život volim i upoznajem glazbu s raznih krajeva svijeta. Moji albumi su jedno, a nastupi uživo nešto potpuno drugo. To je improvizacija. U velikom dijelu programa radim ono što želim, što osjećam u tom trenutku. Melodija jednostavno dolazi iz mene i samo je nadograđujem“, o svojim je koncertima izjavila velika umjetnica.

Dobitnica je počasnih doktorata najuglednijih svjetskih glazbenih institucija Berklee College of Music i Juilliard School.

Ove godine bit će joj uručena posebna nagrada Sjedinjenih Američkih Država – titula Jazz majstora, najviša i najuglednija koju glazbenik toga žanra može osvojiti.

Ulaznice po cijeni 200, 240, 280 i 320kn potražite na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr