Početna Događanja Čudak Šumek – nova kazališna poslastica za djecu

Čudak Šumek – nova kazališna poslastica za djecu

819
0

Svako mjesto ima svoju priču, svoju legendu, no svako mjesto ima i svog čudaka. Onog nekog tko to mjesto čini posebnim, a priču drugačijom od drugih. Tako se i u Vrlingradu putnici zaustavljaju da čuju priču o Čudaku Šumeku koja je ubrzo postala legenda. A tko je Šumek? Šumek se nekada zvao Veljko i bio je skroz normalan tip. No Šumeku se u jednom trenu zacrnilo i otišao je duboko u šumu. Otada je prošlo mnogo godina i o Šumeku se zapravo ništa ne zna – osim da je čudak i legenda. Danas, svih tih godina poslije Šumeka, i maleni Mirko odlazi u šumu, no kako bi pronašao najljepši cvijet… Kakve čarobne tajne skriva šuma otkrit ćemo u novoj kazališnoj poslastici Čudak Šumek, namijenjenoj djeci od 4 godine naviše. Edukativna i ekološka priča nastala je u koprodukciji kazališta Mala scena i Kotar teatra prema jednoj od najljepših hrvatskih slikovnica autorice Ivane Francišković Olrom, dok predstavu režira višestruko nagrađivana redateljica Morana Dolenc, kojoj će ovo biti druga suradnja s Malom scenom.

Praizvedba će se održati 23. lipnja na sedmom Kotar FEST!-u u Delnicama, no ukoliko ne stignete do Delnica, zagrebačka premijera održat će se 6. rujna u Maloj sceni kojom ćemo ujedno obilježiti i početak nove kazališne sezone na Medveščaku 2.

Slutimo kako će Čudak Šumek postati još jedan veliki kazališni hit jer osim sjajne glumačke postave koju čine Marija Kolb, Matija Kezele i mladi Mark Šokčić, u predstavi se po prvi put koristi nova, još neviđena, tehnika u lutkarstvu – naše drvene lutke mogu mijenjati izraze lica za čiju je ideju i izradu zaslužna Luči Vidanović! Sjajan autorski tim još čine i dramaturginja Anja Pletikosa, scenograf Leo Vukelić, skladatelj Vlatko Panić, oblikovatelji svjetla Domagoj Klasić i Ivan Štrok, likovna oblikovateljica Jelena Radmanović, producentice za Malu scenu Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević te Matija Kezele producent za Kotar teatar.

Predstava Čudak Šumek sufinancirana je sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.