Početna Moj Zagreb Novosti Čestitke u povodu Uskrsa

Čestitke u povodu Uskrsa

1073
0

U povodu Uskrsa čestitke Zagrepčanima i Zagrepčanima, građankama i građanima uputili su gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem. Njihove poruke s dobrim željama prenosimo u cijelosti.

pisanice ispred katedrale

Čestitka gradonačelnika Milana Bandića

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

U ozračju najvećega kršćanskog blagdana, kada se Krist žrtvovao za sve nas, pozvani smo biti bolji i odgovorniji ljudi, te drugima darivati više svoga vremena, pozornosti i ljubavi. Pogotovo danas, kada mnogi, pritisnuti svakodnevnim egzistencijalnim problemima, gube optimizam i trebaju dodatnu pomoć i podršku, kada pravednija raspodjela tereta krize i recesije postaje imperativ vremena.

Neka ovogodišnji Uskrs, kao blagdan pobjede svjetla nad tamom, dobra nad zlom i istine nad laži, daruje više svjetla, dobra i istine našoj Hrvatskoj, našemu Zagrebu i svima nama.

Čestitka predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema

Drage građanke i građani Zagreba,

Uskrs se u našem narodu i našem Zagrebu slavi već dugo i u raznim prilikama i povijesnim razdobljima, kako onima sklonijima tako i manje sklonima, no uvijek kao najjači izvor nade u bolja vremena. Teško je jednostavno ili posve jednoznačno kazati u kakvom vremenu danas živimo. No, Uskrs je, prije svega, naravno, kršćanskim vjernicima, trenutak koji nadilazi ljudsko povijesno vrijeme, koji obilježava vjeru u pojedinačni ljudski život neprekinut smrću. Trenutak koji smrt pretvara u metaforu a život u neuništivu zbilju.

U to ime i s dvojakim uvjerenjem – uvjerenjem u skorašnji nadolazak zajedničke bolje budućnosti i uvjerenjem u izvjesnost našeg individualnog opstanka – želim vam u ime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno – Sretan Uskrs!

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here