Početna Događanja Radionice video produkcije i montaže u Šesnaestici

Radionice video produkcije i montaže u Šesnaestici

189
0

Udruga K-Zona će u prostoru Društveno kulturnog centra „Šesnaestica“ (Ozaljska 16) od 26. do 30. svibnja održati radionice video produkcije i montaže na kojima će polaznice i polaznici imati priliku kroz teorijski i praktični dio ovladati osnovama snimanja i montiranja slike i zvuka. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave se zaprimaju do 20. svibnja.

Radionica je prvenstveno namijenjena osobama koje se žele baviti video novinarstvom i/ili se interesiraju za društveno angažirane teme, aktivizam i ljudska prava, ali je otvorena i za sve one koji jednostavno žele steći osnovna znanja o samostalnoj izradi videa. Stečena znanja imat će priliku potvrditi praktičnim radom, uz osigurano mentorstvo.

Voditelji radionice su redatelj i montažer Noah Pintarić te novinarka i snimateljica Emina Hermann.

Kako bi se prijavili/e na radionicu potrebno je na e-mail [email protected] poslati ime, prezime, nekoliko rečenica o vlastitim interesima i eventualnom društvenom angažmanu na području aktivizma i ljudskih prava te kratko motivacijsko pismo s obrazloženjem interesa za video produkciju i montažu.

Projektne aktivnosti provode se uz potporu zaklade Kultura nova.

Raspored radionica:

Subota, 26. svibnja, 12:00 – 15:00

Uvodno teorijsko predavanje obuhvatit će osnove režije i kadriranja (planovi i rakursi), stvaranje sinopsisa i novinarsku pripremu za intervjue

Nedjelja, 27. svibnja, 12:00 – 15:00

Upoznavanje s opremom: Fotoaparat, objektivi, stativ, snimač zvuka, bubice, mikrofon

Praktične vježbe snimanja

Srijeda, 30. svibnja, 18:00 – 21:00

Praktične vježbe snimanja

 

Nakon predviđenih radionica polaznici i polaznice će samostalno snimljene materijale montirati uz mentorstvo voditelja radionice, u terminima koje će odrediti u dogovoru s mentorima.